نویسنده: صمصام صانعی
بنه نوعی پسته‌ی وحشی است.

نام علمی درخت:

Pistacia athantica Desf، نام فرانسه‌ی میوه (بَنه) Pistachier de l`Atlas و نام انگلیسی میوه Wild pistachio می‌باشد. نام‌های دیگر میوه‌ی درخت، بَنه، بِنشت و چاتلانقوش است.

تیره گیاه:

پسته Anacardiaceae

نوع گیاه:

درخت

مشخصات ظاهری:

درختی است به ارتفاع حدود 13 متر گاهی موارد بیشتر با تاجی کروی، تنه درخت قطور و ناصاف و به رنگ تیره می‌باشد. برگ‌های آن شانه‌ای فرد با برگچه‌های جفتی، بیضی شکل، کشیده و نوک‌دار، گل‌های آن به صورت خوشه‌ای و میوه‌اش کوچک، شفت و به ابعاد یک آلبالو کمی بزرگتر و درازتر است.

طبیعت بَنه:

طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت خشک شده آن خیلی گرم و طبیعت تازه آن کمی گرم می‌باشد.

رویش جغرافیایی:

اغلب در نواحی معتدل و گرم کشورها خصوصاً کشورهای آسیایی، خاورمیانه، قفقاز و سواحل مدیترانه‌ای و در ایران بیشتر در قسمتی از نواحی استان‌های شمالی، آذربایجان، همدان، کرمانشاه، مرکزی، لرستان، فارس، کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان به صورت خودروی انتشار دارد.

ترکیبات شیمیایی درخت:

ترکیبات رزینی در آن یافت شده است که از تنه درخت تراوش می‌کند.  

ترکیبات شیمیایی میوه (بنه):

اسانس روغنی شامل پی‌نن، اولئیک اسید، پالمیتیک اسید و غیره در آن تشخیص داده شده است.

بخش مورد استفاده:

مغز میوه

نحوه مصرف:

معمولاً مغز میوه مصرف خوراکی دارد.

خوراک درمانی مغز میوه و روغن مغز:

بازکننده انسداد گرفتگی‌های مجاری عروقی و صاف کننده خشونت صدا، بازکننده قاعدگی و مقوی نیروی جنسی، نیروزا و گرم کننده کبد و معده، ادرارآور و محرک، قبض کننده و مسکن سرفه، پاک کننده کبد و برای سردرد مؤثر می‌باشد. در ضمن برای ناراحتی‌های به سختی ادرار کردن، کمر درد، زانودرد و فلج نیز مفید است.
منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.